SYLTEDE GRØNNSAKER ER EN LITT UKJENT VARIANT FOR MEG.
SUNT FORDØYELSEN MED SYRE I MATEN HAR HAR JEG HØRT
Det smaker også veldig godt som tilbehør til enkelte småretter. For eksempel den Brandade jeg har skrevet om før. I mine gjemmer fins og 1-eller 2 patèer og et par terrîner av forskjellige slag, kjøpt i det store utland. Eller rett ut sagt, Frankriket.
Noen av disse matrettene er ganske fete og et snev av syre gjør seg veldig godt.
Oppskrift
0.5 dl sukker
1 dl eplesidereddik
1,5 dl vann
1 knivsodd salt
1/2 sitron revet skall av
timian
hel svart pepper
Kok opp alt dette og sett til avkjøling. Siden det er kokt vil det vare i kjøleskap i et par uker.
Det er slett ikke særlig surt, bare smakfullt og friskt.
jeg brukte tynne skiver av reddik og ringer av rødløk. Det er den som gir den fine rødfargen.
Det smaker også veldig godt som tilbehør til enkelte småretter. For eksempel den Brandade jeg har skrevet om før. I mine gjemmer fins og 1-eller 2 patèer og et par terrîner av forskjellige slag, kjøpt i det store utland. Eller rett ut sagt, Frankriket.
Noen av disse matrettene er ganske fete og et snev av syre gjør seg veldig godt.
![]() |
Fargene er det jo ingenting å si på. |
Oppskrift
0.5 dl sukker
1 dl eplesidereddik
1,5 dl vann
1 knivsodd salt
1/2 sitron revet skall av
timian
hel svart pepper
Kok opp alt dette og sett til avkjøling. Siden det er kokt vil det vare i kjøleskap i et par uker.
Det er slett ikke særlig surt, bare smakfullt og friskt.
jeg brukte tynne skiver av reddik og ringer av rødløk. Det er den som gir den fine rødfargen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar