OPPSKRIFTEN PÅ SITRONMARINERTE KYLLINGFILETER

DET VAR MER I DEN MARINADEN ENN SITRON

Dette var slik vi brukte den ved første forsøk:Grillpinner, dipsaus, minifocaccia og litt hurtigstekte grønnsaker.

Noen timiankvister var og med
Dagen etter brukte vi resten av den marinerte kyllingfiletene i en god lunsjsalat. 

Salaten heter tøm kjøleskapet for rester

Det var lett å bli fornøyd med denne måten å bruke kyllingfileter på. Det fins sikker flere gode marinader man kan bruke for å få smak i de ellers litt tamme kyllingfiletene. Det kommer jeg til å utforske litt etter hvert, men først skal du få oppskriften på denne marinaden.

Oppskrift
2 sitroner, saft av
0,5 dl olje 
2 fedd hvitløk el. etter smak, finhakket
2-3 stilker timian
salt og pepper

Dette blandes i en bolle eller i en dobbel plastpose. Del filetene i biter som passer til å tre på grillspyd, eller hvis du vil bruke dem annerledes så kan de være hele. De må minst ligge 1 t i kjøleskap i marinaden. Hele kyllingbryst kan godt ligge over natten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?