OPPSKRIFTEN PÅ SITRONMARINERTE KYLLINGFILETER
DET VAR MER I DEN MARINADEN ENN SITRON
Dette var slik vi brukte den ved første forsøk:Grillpinner, dipsaus, minifocaccia og litt hurtigstekte grønnsaker.
Dagen etter brukte vi resten av den marinerte kyllingfiletene i en god lunsjsalat.
Det var lett å bli fornøyd med denne måten å bruke kyllingfileter på. Det fins sikker flere gode marinader man kan bruke for å få smak i de ellers litt tamme kyllingfiletene. Det kommer jeg til å utforske litt etter hvert, men først skal du få oppskriften på denne marinaden.
Oppskrift
2 sitroner, saft av
0,5 dl olje
2 fedd hvitløk el. etter smak, finhakket
2-3 stilker timian
salt og pepper
Dette blandes i en bolle eller i en dobbel plastpose. Del filetene i biter som passer til å tre på grillspyd, eller hvis du vil bruke dem annerledes så kan de være hele. De må minst ligge 1 t i kjøleskap i marinaden. Hele kyllingbryst kan godt ligge over natten.
Dette var slik vi brukte den ved første forsøk:Grillpinner, dipsaus, minifocaccia og litt hurtigstekte grønnsaker.
![]() |
Noen timiankvister var og med |
![]() |
Salaten heter tøm kjøleskapet for rester |
Det var lett å bli fornøyd med denne måten å bruke kyllingfileter på. Det fins sikker flere gode marinader man kan bruke for å få smak i de ellers litt tamme kyllingfiletene. Det kommer jeg til å utforske litt etter hvert, men først skal du få oppskriften på denne marinaden.
Oppskrift
2 sitroner, saft av
0,5 dl olje
2 fedd hvitløk el. etter smak, finhakket
2-3 stilker timian
salt og pepper
Dette blandes i en bolle eller i en dobbel plastpose. Del filetene i biter som passer til å tre på grillspyd, eller hvis du vil bruke dem annerledes så kan de være hele. De må minst ligge 1 t i kjøleskap i marinaden. Hele kyllingbryst kan godt ligge over natten.
Kommentarer
Legg inn en kommentar