TERIYAKI ER EN SMAKFULL OG ENKEL DIP/SAUS
JEG BRUKER DEN HELE TIDEN TIL FORSKJELLIGE RETTER
En av de asiatiske smakene jeg elsker. Hvis du lager vårruller eller kjøper dem så er Teriakisaus et must. Hvis du har svinekjøtt (Filet eller kotelett), kyllingkjøtt eller ørret, laks, pasta eller nudler. Denne sausen passer.
Oppskrift
2 dl soyasaus
1 dl vann
3 lime
1 stilk sitrongress
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
2 ss brunt sukker
1 ss hakket ingefær
2 ss ristet sesamfrø
2 ss fersk koriander
1 ts maizenamel
Rens og hakk chili, ingefær, sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i ei gryte med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft. Kok dette i 10 min og mos alt med stavmikser. Sil massen og la koke opp og tykne med maizenamelet.
Rett før du serverer tilsetter du fersk hakket koriander og ristede sesamfrø. Sausen skal være kald før den serveres. Dypp og smak og hell over, hva som helst, dette er en av de beste.
En av de asiatiske smakene jeg elsker. Hvis du lager vårruller eller kjøper dem så er Teriakisaus et must. Hvis du har svinekjøtt (Filet eller kotelett), kyllingkjøtt eller ørret, laks, pasta eller nudler. Denne sausen passer.
![]() |
Masse gode smaker her |
Oppskrift
2 dl soyasaus
1 dl vann
3 lime
1 stilk sitrongress
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
2 ss brunt sukker
1 ss hakket ingefær
2 ss ristet sesamfrø
2 ss fersk koriander
1 ts maizenamel
Rens og hakk chili, ingefær, sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i ei gryte med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft. Kok dette i 10 min og mos alt med stavmikser. Sil massen og la koke opp og tykne med maizenamelet.
Rett før du serverer tilsetter du fersk hakket koriander og ristede sesamfrø. Sausen skal være kald før den serveres. Dypp og smak og hell over, hva som helst, dette er en av de beste.
Kommentarer
Legg inn en kommentar