BRØD, DET TRENGER VI HVER DAG
LA DET VÆRE SAGT, JEG ER INGEN BRØDBAKER
I tidligere tider var det nok en selvfølge for meg og å bake mitt eget brød. Det var sjeldent vellykket.
Derfor har jeg innhentet ei vellykket oppskrift hos ei dyktig venninne.
Oppskrift på 4 brød
1 pk tørrgjær
400 gr grovt sammalt hvete
400 gr havregryn,sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner
4 ts salt
1,7 dl vann
4 ss olje
Bland det tørre godt, varm vann og olje til 37 C,. Ha blandingen i melet og rør veldig godt.
Heves 1 t eller mer. Legg i godt smurte former, bakepapir er lurt å bruke
Inn i stekeovnen på ca 200 C i 1 t på rist nederst i ovnen.
Resultatet var saftig og veldig smakfullt.
Mitt bidrag strekker seg ikke lenger enn til noen rundstykker og noen brødlefser en formiddag.
Deigen er enkel, fersk gjær og 2:1 del hvetemel:sammalt hvete.
Lefsene ble stekt på plate øverst i ovnen på 200 C. 8-10 min
For flere oppskrifter klikk her.
I tidligere tider var det nok en selvfølge for meg og å bake mitt eget brød. Det var sjeldent vellykket.
![]() |
De ser jo fristende ut da. |
Derfor har jeg innhentet ei vellykket oppskrift hos ei dyktig venninne.
Oppskrift på 4 brød
1 pk tørrgjær
400 gr grovt sammalt hvete
400 gr havregryn,sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner
4 ts salt
1,7 dl vann
4 ss olje
Bland det tørre godt, varm vann og olje til 37 C,. Ha blandingen i melet og rør veldig godt.
Heves 1 t eller mer. Legg i godt smurte former, bakepapir er lurt å bruke
Inn i stekeovnen på ca 200 C i 1 t på rist nederst i ovnen.
Resultatet var saftig og veldig smakfullt.
![]() |
Mitt 45 år gamle kjevle funker stadig |
Mitt bidrag strekker seg ikke lenger enn til noen rundstykker og noen brødlefser en formiddag.
Deigen er enkel, fersk gjær og 2:1 del hvetemel:sammalt hvete.
Lefsene ble stekt på plate øverst i ovnen på 200 C. 8-10 min
For flere oppskrifter klikk her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar