DU HUSKER DE SMÅKAKENE SOM VAR MISLYKKEDE
MEN JEG KAN JO IKKE GI MEG ETTER FØRSTE FORSØK
Så jeg forsøkte igjen og igjen. Etter 3-4 forsøk, kom jeg frem til en oppskrift som jeg liker.
Jeg har prøvd ut flere typer fyll, mer eller mindre sukker og mel.Så har jeg rullet pølser eller kuler, sist kjevlet jeg.
Så stakk jeg ut med et passe redskap,
Det ble masse kaker, og smaken var nydelig.
Den nåværende oppskriften er slik:
200 gr marg som har romtemperatur, røres hvitt med 140 gr sukker.
1 eggeplomme tilsettes, det røres godt. 1dl rosiner og revet skall og 1 ts sitronsaft av en sitron røres i. Sikt over 250 gr hvetemel. Bruk hv. mel til å rulle/ kjevle ut.
Stekes på 180-200 C i 8-12 min.
Nå begynner jeg å ha gode småkaker!!
Så jeg forsøkte igjen og igjen. Etter 3-4 forsøk, kom jeg frem til en oppskrift som jeg liker.
Jeg har prøvd ut flere typer fyll, mer eller mindre sukker og mel.Så har jeg rullet pølser eller kuler, sist kjevlet jeg.
![]() |
En start |
Så stakk jeg ut med et passe redskap,
![]() |
Kakeboksen står klar |
Det ble masse kaker, og smaken var nydelig.
Den nåværende oppskriften er slik:
200 gr marg som har romtemperatur, røres hvitt med 140 gr sukker.
1 eggeplomme tilsettes, det røres godt. 1dl rosiner og revet skall og 1 ts sitronsaft av en sitron røres i. Sikt over 250 gr hvetemel. Bruk hv. mel til å rulle/ kjevle ut.
Stekes på 180-200 C i 8-12 min.
Nå begynner jeg å ha gode småkaker!!
Kommentarer
Legg inn en kommentar