TID FOR EN FISKEMIDDAG MED STIL?
DET ER DET JO ALLTID.
Denne gangen ville vi ha noe som hadde litt mer klasse over seg enn en hverdagslig kokt eller stekt torsk.
Hva gjør man da? Jeg slo opp i den største kokeboka av dem alle, Google, så søkte jeg på torsk og Hellstrøm.
Tenkte at om noen kan, så er det han.
Joda, der fant jeg noe som var enkelt nok til at det var innen rekkevidde av mine evner og min tålmodighet.
Dermed var fredagsmiddagen reddet, hvitvinen lagt i kjøla og
knivene hvesset.
Oppskrift på Hellstrøms stekte fiskeloin.
Ingridienser til 4 pers:
Denne gangen ville vi ha noe som hadde litt mer klasse over seg enn en hverdagslig kokt eller stekt torsk.
Hva gjør man da? Jeg slo opp i den største kokeboka av dem alle, Google, så søkte jeg på torsk og Hellstrøm.
Tenkte at om noen kan, så er det han.
Joda, der fant jeg noe som var enkelt nok til at det var innen rekkevidde av mine evner og min tålmodighet.
Dermed var fredagsmiddagen reddet, hvitvinen lagt i kjøla og
![]() |
Nå er jeg igang |
Oppskrift på Hellstrøms stekte fiskeloin.
Ingridienser til 4 pers:
4 stk torskefilet (be fiskehandleren filetere,
behold skinnet på)
Maldonsalt
1 stk rotselleri, i terninger
1 stk liten kålrot, i terninger
2 stk gulrot, i terninger
1 stk fennikel, i biter
1 pakke sukkererter
100 gr bacon
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss hakket koriander
2 ss hakket kjørvel
1 liten bunt persille, finhakket
2 ss revet ingefær
200 g smør
Olivenolje
Salt og pepper
Maldonsalt
1 stk rotselleri, i terninger
1 stk liten kålrot, i terninger
2 stk gulrot, i terninger
1 stk fennikel, i biter
1 pakke sukkererter
100 gr bacon
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss hakket koriander
2 ss hakket kjørvel
1 liten bunt persille, finhakket
2 ss revet ingefær
200 g smør
Olivenolje
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skrap av fiskeskjell på fiskeskinnet med en kniv.
Salt torsken med maldonsalt. Vask av saltet på torsken etter 10-15 minutter og
tørk den med et kjøkkenpapir.
Skjær bacon i små biter. Hell litt olivenolje i en
jerngryte og tilsett bacon, la det frese et par minutter før du tilsetter
grønnsakene. La grønnsakene frese til de er møre og gylne i fargen.
Kok opp vann med litt salt, og kok sukkerertene i
et par minutter, så i kaldt vann. Ta ut ertene av sukkerertene og behold alt
sammen.(jeg brukte frosne erter.)
Brun smøret i en kjele til det er lys brunt,
pass på så du ikke brenner det. tilsett hakket hvitløk, hakket sjalottløk og
revet ingefær. Finhakk rød chili og tilsett i smøret. Rett før servering
tilsetter du hakket persille, hakket kjørvel og hakket koriander i
smørblandingen.
Stek torsken med skinnsiden ned i en panne med
olivenolje på middels sterk varme. Cirka 6-8 minutter. Torsken er ferdig når
den slipper skinnet.
Varm opp litt olivenolje i en kjele og tilsett
sukkerertene, smak til med salt og pepper.
Legg grønnsakene opp på en varm tallerken. Strø
over sukkererter. Legg torsken over grønnsakene med skinnsiden opp. Hell
smørblandingen over og server.
Du må være god på å styre kniven i denne oppskrifta. Grønnsakene må kuttes smått, ha lik størrelse og se pent ut.
![]() |
Smørblandingen i front |
Denne oppskriften var enkel å følge, her var bare kjente ingredienser, og smaken var som forventet, noe helt annet og mer strålende enn mine tidligere oppskrifter på stekt fisk.
Jeg hadde allerede alt i huset, men ingen kjørvel og torsken var uten skinn.
Smaken var så velbalansert, ingenting stakk seg ut og overdøvde noe annet.(selv ikke chilien)
Her var det bare harmoniske, velsmakende munnfuller.
Poteten i bak-kant var ikke med i Hellstrøms tanker, men her hos oss må den være innen rekkevidde.
Kommentarer
Legg inn en kommentar