VI PRØVER OSS PÅ OSSO BUCCO
DU VET DET VEL DU OG, ITALIENSK MAT ER IKKE BARE PIZZA OF PASTA.
Osso bucco smaker utrolig godt og er en svært enkel matrett å lage. Det eneste som kan være tricy er å få tak i kalveskank til en levelig pris. Det er et problem som vi lett løser. Jeg har kanskje sagt det før, av og til reiser vi den korte fergeturen ytil de svenske kjøttgrytene. De selger bl.a rimelig kjøtt.
Så... etter en suksessfull tur hvor fryser er fyllt, jeg prøver på noe nytt, jeg vil lage en rett som heter Osso bucco
Ser så fristende ut... |
OPPSKRIFT 4-6 personer
Ca 1 kg bog(skank) av kalv i skiver
2-3 ss hvetemel.
2-3 fedd hakket hvitløk,
1 stor hakket løk
2 stk stor gulrot
2 stilker selleri
2 dl tørr hvitvin.
2-3 dl kjøttkraft
1-2 dl hakkede hermetiske tomater
salt/pepper
Skivene vendes i kryddermel. Så brunes de i godt varm, smurt panne og legges over i ei ildfast gryte.
2-3 ss hvetemel.
2-3 fedd hakket hvitløk,
1 stor hakket løk
2 stk stor gulrot
2 stilker selleri
2 dl tørr hvitvin.
2-3 dl kjøttkraft
1-2 dl hakkede hermetiske tomater
salt/pepper
Skivene vendes i kryddermel. Så brunes de i godt varm, smurt panne og legges over i ei ildfast gryte.
I samme panne brunes løk til den er glasert. Legg også dette over i gryta. Kutt gulrot og selleri i fine biter. Kok opp og tilsett selleri,gulrot, kraft, vin og tomater. Krydre med salt og pepper.
Legg på lokk og la småkoke i en og en halv time. Sjekk med jevne mellomrom om mer veske må tilsettes.
Gryta kan med hell settes i stekeovnen på ca 180 C i 11/2-2 timer
Gremolata:
Gryta kan med hell settes i stekeovnen på ca 180 C i 11/2-2 timer
Gremolata:
Finhakk 1 dl bladpersille, 1 fedd hvitløk og 2 ts revet sitronskall, 2 ss olje, litt salt og pepper. Dette røres inn ved servering. OBS, veldig viktig for smaken i gryta.
Server med salat, brød og eller en fluffy potetmos.
Supergod mat
Klikk her for flere oppskrifter med kalvekjøtt
Supergod mat
Klikk her for flere oppskrifter med kalvekjøtt
Kommentarer
Legg inn en kommentar