INGFRIDS DEILIGE VALNØTTBRØD
Baker vi så baker vi ordentlig. Fram med rengjort benk, bolle, gjær og mel.
1 liter vann,
0,5 dl olje(helst valnøttolje),
50 gr gjær,
1 ss grovt salt,
1,75 liter hvetemel
8 dl siktet rugmel,
100 gr valnøtter
FREMGANGSMÅTE:
Varm vannet og oljen til 37 C. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vann, og rør ut gjæren. Tilsett salt og mel. Ta av litt hvetemel til utbaking. Rør deigen godt sammen og la den heve tildekket i ca. 45 minutter. Kna deigen på bakebord til den er smidig å arbeide med. Tilsett mer hvetemel hvis det er nødvendig. Arbeid inn de hakkete valnøttene. Del deigen i tre og førm runde brød. Legg dem på et smurt stekebrett. Lag 3-4 snitt med en skarp kniv i hvert brød. Dryss litt mel over og la dem heve i 30 minutter under plast.
Stek brødene ved 200 C i 30 - 40 minutter på nederste rille. Dusj med vann under stekingen. Da får brødene sprø skorpe og fin, gyllen farge.
Brødet har en spennende konsistens. Valnøtter kan byttes ut med hasselnøtter eller andre nøtter. Server valnøttbrødet nystekt, gjerne lunkent. Det er godt som tilbehør til f.eks. supper og pastretter.
![]() |
VALNØTT OG FOCCATIA |
Kommentarer
Legg inn en kommentar