Gulrøtter kan brukes til så mangt
DENNE GANGEN ER DET DEN DEILIGE
Smørbrunet gulrotmos
som står for tur
4-5 små gulrøttet skrellet og raspet
1/2 vanlig løk, renset og hakket
1 fedd hvitløk, hakket
100 gr smør
Salt, pepper og saften av en halv sitron.
Smelt smøret på høy varme og la det brunes til det er gyllent, og lukten er deilig nøtt og karamellaktig.
tilsett gulrøttene, løk og hvitløk og sett ned varmen, legg på lokk og la dert småkoke til grønnsakene er møre, ca 15-20 min.
Sil fra smøret, (du vil ikke ha mere av det) og mos gulrøttene. Jeg vil helst ha litt grovmos med litt tyggemotstand.
Krydre med salt pepper og sitron.
Smørbrunet gulrotmos
som står for tur
![]() |
Brunet smør |
1/2 vanlig løk, renset og hakket
1 fedd hvitløk, hakket
100 gr smør
Salt, pepper og saften av en halv sitron.
Smelt smøret på høy varme og la det brunes til det er gyllent, og lukten er deilig nøtt og karamellaktig.
tilsett gulrøttene, løk og hvitløk og sett ned varmen, legg på lokk og la dert småkoke til grønnsakene er møre, ca 15-20 min.
Sil fra smøret, (du vil ikke ha mere av det) og mos gulrøttene. Jeg vil helst ha litt grovmos med litt tyggemotstand.
![]() |
Alt på plass i panna |
Kommentarer
Legg inn en kommentar