HAR ALT BEGYNT Å TENKE PÅ NYTTÅRSKALKUNEN
Så dukket denne opp i en avis, interessant, den må prøves.
Kalkun på ca 5kg
2 fedd hvitløk smør og stekeolje
1 dl portvin
Skjær av vingene og lårene. Benet i overlåret skal ut. Salt og pepper blandes og fruktblanding med vin legges på låret og knyttes for
Skjær ut de to bryststykkene, salt og pepper.
Kalkun på ca 5kg
![]() |
sært, men det kan funke |
2 dl svisker
1 dl finhakket aprikos
1 ts kanel
2 ss salvie1 dl portvin
Skjær av vingene og lårene. Benet i overlåret skal ut. Salt og pepper blandes og fruktblanding med vin legges på låret og knyttes for
Skjær ut de to bryststykkene, salt og pepper.
Mye olje og smør i stekepanne med høye kanter. Knus hvitløksfeddd med skall og ha i olja. Legg brystene i og stek i ca 5 min, snu underveis, øs over og underveis. Ta ut bryst og stek lår på samme måte, men bruk dobbel tid, ikke svi.
Legg kjøttet i langpanne med skinnet opp. Stek i 180 c i ca 5-6 min. Skru ned varmen og stek i rundt en halv time. Bruk steketermometer, kjernetemp er 65 C husk at den stiger et par grader etter at kjøttet er tatt ut. Lårene trenger litt lengere tid.
Kok kraft på resten
serveres med en pure av søtpoteter og vanlige poteter, og en stuffing i form som gir tyggemotstand.
Klikk her for mer
Klikk her for mer
Kommentarer
Legg inn en kommentar